Nieuws

31-03-2017 Woning adviseur
Na het volgen van de opleiding woning adviseur gaat Ergotherapie Baarle vanaf heden ook woning adviezen geven ter preventie van valgevaar binnen de woning.

Het aantal 65-plussers dat na een val op de spoedeisende eerste hulp (SEH) belandt, is in tien jaar met 40 procent gestegen zo blijkt uit cijfers van VeiligheidNL. Die stijging is veel sterker dan op grond van de vergrijzing viel te verwachten. Elke dag overlijden gemiddeld negen 65-plussers aan de gevolgen van een val en elke vijf minuten komt een oudere binnen op de SEH na een valongeval.

De ergotherapeut gaat met u uw woning bekijken en kijkt waar de risico's op vallen zijn. Er wordt advies op maat gegeven, u krijgt een informatiefolder over de valrisico's in een woning en de ergotherapeut adviseerd u hoe u uw woning veiliger kan maken. Daarnaast worden ook andere factoren besproken die valrisico kunnen vergroten zoals medicijn gebruik, krachtsverlies en beperkte visus.

01-10-2016 Ergotherapie Baarle weer geopend
Ergotherapie Baarle was tijdelijk gesloten in verband met zwangerschapsverlof. Inmiddels is dochter Elize geboren en is de prakijk weer geopend. 

13-11-2015 5 Aangesloten bij ParkinsonNet
Ergotherapie Baarle is aangesloten bij ParkinsonNet. Dat wil zegen dat Lisanne van Gils de opleiding van ParkinsoNet gevolgt heeft en actief deel zal nemen aan regio bijeenkomsten en nieuwe ontwikkelingen binnen de behandeling voor parkinson patienten zal volgen. De ergotherapeut gaat met u uw woning bekijken en kijkt waar de risico's op vallen zijn. Er wordt advies op maat gegeven, u krijgt een informatiefolder over de valrisico's in een woning en de ergotherapeut adviseerd u hoe uw woning veiliger kan. Daarnaast worden ook andere factoren besproken die valrisico kunnen vergroten zoals medicijn gebruik, krachtsverlies en beperkte visus

06-01-2015 Nieuwe vestiging in Chaam geopend
Vanaf 6 januari 2015 is Ergotherapie Baarle uitgebreid met een nieuwe vestiging in Chaam. Op dinsdag ochtend zal Lisanne van Gils aanwezig zijn in het nieuwe gezondheidscentrum.  

 

08-11-2014 Gezondheidscentrum Baarle is een feit!
Gezondheidscentrum Baarle bevindt zich in het wooncomplex van le Monastère aan de Rector van den Broekstraat. Sinds de opening 6 jaar geleden is er veel veranderd. Wat zes jaar geleden begon als HOED (huisartsen onder één dak) is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig gezondheidscentrum. U vindt er huisartsenzorg, fysiotherapie, logopedie, huid- en oedeemtherapie, diëtetiek, podotherapie, psychologie en ergotherapie. Het is natuurlijk erg fijn om veel verschillende specialisaties onder één dak te hebben, maar het is pas echt een meerwaarde wanneer al die verschillende zorgverleners ook daadwerkelijk samenwerken. Om te komen tot de beste zorg voor de bevolking van Baarle en omstreken is de samenwerking tussen de verschillende zorgverleners geïntensiveerd. 

Neem een kijkje op de website: www.gezondheidscentrumbaarle.nl

Artikel in Ons Weekblad

  

 

11-10-2014          Infomarkt Baarle zeer druk bezocht!
Zaterdag 11 oktober 2014 was het infomarkt in Baarle. Het doel van de infomarkt was om mensen zo uitvoerig mogelijk te informeren over de komende veranderingen in het sociale domein. 

Ergotherapie Baarle was daar ook bij aanwezig samen met andere disciplines van Gezondheidscentrum Baarle. Een mooi moment om zowel Ergotherapie Baarle als de samenwerking met gezondheidscentrum Baarle te promoten en kennis te maken met andere zorgaanbieders uit de omgeving. 
      

01-08-2014     Nieuwe praktijkruimte 
Ergotherapie Baarle is vanaf 6 augustus 2014 gehuisvest in het complex van Le monastère aan de Rector van den Broekstraat in het centrum van Baarle-nassau.

 

04-07-2014     Gezondheidscentrum Baarle
Ergotherapie Baarle gaat samen met de andere disciplines die gehuisvest zijn in het complex van Le Monastère samenwerken onder de naam: Gezondheidscentrum Baarle. 

 

Nieuws

Gezondheidscentrum Baarle is een feit!

Ergotherapie Baarle is een samenwerking aan gegaan met andere disciplines uit Baarle-Nassau onder de naam Gezondheidscentrum Baarle. 

Meer Nieuws


Samenwerking met: